Obiective Turistice

Traseele turistice sunt concentrate in mai multe grupe,una din aceste grupe cuprinde toate traseele de pe versantul drept al Vaii Cernei,care urca in Muntii Cernei si Muntii Godeanu,incepand de la Baile Herculane in amonte.Aceste trasee sunt urmatoarele :

Baile Herculane

1.Baile Herculane ( Cartierul Zavoi) – Platoul si Izvorul Coronini – Cracu lui Arendasu – Poiana cu Peri.

Marcaj: punct rosu; Durata: 2  ore

Accesibilitate: in lunile fara zapada si cere un efort deosebit.

Putin in aval de Vila Livia de pe strada Zavoiului ,in dreptul cladirii nr.42,se desface la dreapta un drum nemarcat care urca vreo 250 m pe malul stang al paraului Valea Mare,apoi o ia la dreapta pana la Platoul Corononi.Parcursul acestui drum dureaza 20-30 min. Platoul Coronini se afla la 218 m altitudine,fiind o poiana larga,in panta usoara,cu fanete intinse si petice de ogor.Este locul perfect  pentru oamenii dornici de odihna,liniste,aer curat si privelisti largi catre Valea Cernei dominata de Masivul Domogled.De la Platoul Coronini,urmand marcajele,ajungem la Cracu lui Arendasu ,o suprafata acoperita cu fagi,de unde nu mai este mult pana la Poiana cu Peri.

2.Baile Herculane (Cartierul Zavoi) – Platoul Coronini – Chioscul de Jos – Izvorul Diana.

Marcaj: punct albastru (punct rosu si galben la inceput); Durata: 1 ore

Pornim din cartierul Zavoi pe poteca marcata cu punct rosu si punct galben pana ajungem la Platoul Coronini, de unde facem dreapta pe o poteca-alee marcata cu punct albastru pana dam de un refugiu construit pe o stanca in plina padure ? Foisorul Dragalina sau Chioscul de Jos – . De aici avem o priveliste foarte frumoasa asupra statiunii si Masivului Domogled.Capatul traseului nostru  este prevazut cu cateva trepte de piatra si se afla chiar langa Izvorul Diana III.

3.Baile Herculane (Cartierul Zavoi) – Izvorul Coronini – Izvorul Munk – Izvorul Diana III.

Marcaj : punct galben ; Durata : 2 ore

Accesibilitate: in tot cursul anului,de preferat vara pentru a profita de racoarea codrului.

Traseul are ca obiectiv doua izvoare reci din versantul drept al Vaii Cernei:Coronini si Munk. Pe parcursul traseului strabatem si o padurice de pini de unde coboara drumul in serpentine spre Izvorul Munk.Acest izvor este captat intr-un mic bazin de beton,iese de sub un perete stancos inalt de 30m.Coborand in jos ajungem intr-o padure de fag tot mai deasa,intunecata si racoroasa.Intre izvoarele Munk si Diana sunt 1,48 km care pot fi parcursi in 20-25 min.